Miért az ispCP? - Printable Version +- ispCP - Board - Support (http://www.isp-control.net/forum) +-- Forum: ispCP Omega International Area (/forum-22.html) +--- Forum: Hungary Corner (/forum-46.html) +--- Thread: Miért az ispCP? (/thread-10710.html) |
Miért az ispCP? - fapapucs - 05-17-2010 07:56 PM Sziasztok! Jelenleg adminisztrációra a DTC-t. használom. Sajnos 25 tárhely felett a DTC megadja magát, és belassul. Most olyan kezelőfelületet keresek, amellyel könnyen kezelhetem a felhasználókat, nem akar meghalni 25 nagy forgalmú weboldal alatt, és az ügyfelek is kapnak, egy olyan felületet ahol kielégítően tudják beállítani saját tárhelyüket. Kérlek benneteket, írjátok le hosszútávon mik a tapasztalataitok az ispCP-vel kapcsolatban, általános hibákat, tapasztalatok e lassulásokat, vagy vannak e olyan problémák amelyeket egyszerűen nem lehet megoldani benn, hogy nem folyamatos farigcsálással működő tárhelyszolgáltatást tudjunk biztosítani. (én már abban tudok segíteni ha valaki a DTC-t szeretné használni ne tegye). Előre is köszönöm a válaszokat. Miért ne? - nemo - 05-17-2010 11:07 PM (05-17-2010 07:56 PM)fapapucs Wrote: Sziasztok! Szia! A lassulás nem lehet hogy hardware "gyengeség" miatt van? Azt nem szeretném bemutatni miylen az IspCP, gondolom elolvastad miket tud. Szerintem átalános felhasználásra nincs az ingyenesek között jobb, elég rendezett a felület, ami nem mindegyikröl mondható el. Mi korábban VHCS2-t használtunk, na az is elég lassú volt egy bizonyos hosztszám felett. Ugyanez már nincs meg az IcpCP-nél, ami pedig tudvalévöen a VHCS-böl lett továbbfejlesztve. A fiúk csinálnak benne néha elég sok sz@rt, de azért jól müködik. Általános hibát ne tudnék mondani, mert minden verzióba újakat "építenek" be. Sokszor van olyan érzésem, hogy inkább ne fejlesztenék, mert egy hozzányúlással 2-3 addig müködö funkciót tönkrevágnak, aztán csak anyázok. A support a forumon jó (angol vagy német javasolt, ott a fejlesztök is belefolynak és segítenek), ha valaki betartja a szabályokat. RE: Miért az ispCP? - fapapucs - 05-19-2010 01:31 AM Szia! A szerver egy IBM 4 magos 13 giga memóriával ellátott szerver, kétlem, hogy ez okozza. Mennyi host fut most jelenleg nálad az IcpCP-n, aminél még mindig nem lassú? Milyen paraméterű szervergépet használsz? Nem tudjátok véletlenül miért nem megy napok óta a demó felület? RE: Miért az ispCP? - nemo - 05-19-2010 01:52 AM Pillanatnyilag 180 domainunk van az aliasokkal együtt. Amik aktivak, tehát van mögöttük weboldal, az összesen kicsivel 100 felett lehet. Nekünk is 4 magos Intel van 12MB RAM-al. A demó? Hát, azt én még sosem tudtam megnézni. Szerintem írjál nekik, lehet nem is tudják hogy nem megy RE: Miért az ispCP? - fapapucs - 05-19-2010 10:02 PM Van valaki aki FreeBSD alatt használja? Van e ezzel kapcsolatban tapasztalat? RE: Miért az ispCP? - fapapucs - 05-20-2010 12:46 AM Ha nem az IsPCP végzi a domainekhez tartozó name serviz-t hanem, külső szerver akkor az ispcp tud e rendesen működni. Amit még szeretnék megtudni ha egy ügyfélhez több domain tartozik akkor azt egy ügyfélhez fel lehet e vinni? Nem kell több tárhelyet létrehozni? Ha egy ügyfélnek 2 db domain neve van pl: xy1.hu és xy2.hu. Az xy1.hu alatt szeretné futtatni a weboldalát de az xy2.hu alatt szeretne levelezni akkor ezt külön tárhelyként kell felvinni vagy egy ügyfélen belül lekezelhető? RE: Miért az ispCP? - Dylan - 05-20-2010 08:39 PM (05-20-2010 12:46 AM)fapapucs Wrote: Ha nem az IsPCP végzi a domainekhez tartozó name serviz-t hanem, külső szerver akkor az ispcp tud e rendesen működni. Külön fel lehet venni domain aliasként, amit beállíthatsz, hogy az xy2.hu az xy1.hu könyvtárára mutasson vagy külön könyvtár legyen. Ha külön könyvtárként állítod be, akkor létrehoz a tárhelyen egy xy2.hu könyvtárat, és azon belül lesz htdocs ahová elhelyezheted a siteot. Levelezést is meg minden mást egy admin felületen kezelhetsz a user alá tartozó összes domainnen. Ebből a szempontból (is) csak dicsérni tudom az ispcp-t, remekül teljesít. RE: Miért az ispCP? - fapapucs - 05-21-2010 05:01 PM Köszönöm a választ! Az 1.0.5 csak hibajavításokat vagy új funkciókat is tartalmaz? A https-t és az sftp-t is kezeli? |