problem z poczt ą. jaka jest poprawna konfiguracja? - Printable Version +- ispCP - Board - Support (http://www.isp-control.net/forum) +-- Forum: ispCP Omega International Area (/forum-22.html) +--- Forum: Polish Corner (/forum-28.html) +--- Thread: problem z poczt ą. jaka jest poprawna konfiguracja? (/thread-13239.html) |
problem z poczt ą. jaka jest poprawna konfiguracja? - mk988 - 04-12-2011 10:43 PM od 2 tygodni próbuje rozwiązać z pocztą który polega na tym, że chciałbym mieć możliwość odbierania jej przez panel. dodałem użytkownika poczty przez PANEL ISPCP. wiadomości są poprawnie wysyłane ale i dochodzą bez opuźnień. mail() również działa. tylko jak wysyłam np z Interii albo Gmaila na moją skrzynkę to nie dochodzi. jak to naprawić? co trzeba zrobić aby wszystko działało? w Google szukałem ale nie znalazłem rozwiązania. RE: problem z poczt ą. jaka jest poprawna konfiguracja? - jakub.artur - 04-13-2011 03:03 AM mialem kiedys taki problem i bylo to adres ip byl poprostu przez duze servisy nie akceptowany tak jakby byl na czarnej liscie i maile nie dochodzily RE: problem z poczt ą. jaka jest poprawna konfiguracja? - mk988 - 04-13-2011 08:10 AM i jak? udało się rozwiązać ten problem? VPS mam na Vihost. jak tak czytam to może nie jasno opisałem problem. chodzi o to że na konto poczty założonej przez panel dochodzą tylko jak wyśle sam do siebie albo po przez funkcje mail() strony która znajduje się na moim VPSie. A nie dochodzą z zewnątrz. ani przez mail(); anie przez jakiekolwiek dowolne konto pocztowe które.(nie tylko chodzi o interie czy gmail). RE: problem z poczt ą. jaka jest poprawna konfiguracja? - jakub.artur - 04-14-2011 12:55 AM problem rozwiazalem po zmianie hostingu ten problem co se przypominam mialem z min8 lat temu pamientam ze mialem server na nowo otwartej firmie i cos mieli nie tak z zakresem ip twierdzili ze wsio powinno smigac ale wp czy onet nie odbieral poczty z mojego servera problem nie rozwizal sie RE: problem z poczt ą. jaka jest poprawna konfiguracja? - mk988 - 04-14-2011 03:35 AM (04-14-2011 12:55 AM)jakub.artur Wrote: problem rozwiazalem po zmianie hostingu ten problem co se przypominam mialem z min8 lat temu pamientam ze mialem server na nowo otwartej firmie i cos mieli nie tak z zakresem ip twierdzili ze wsio powinno smigac ale wp czy onet nie odbieral poczty z mojego servera problem nie rozwizal sie Tylko, że właśnie inni mogą odbierać pocztę którą ja ją wysyłam z mojego serwera. w druga stronę nie działa. RE: problem z poczt ą. jaka jest poprawna konfiguracja? - mk988 - 04-14-2011 05:44 AM a i dostałem taką wiadomość jak wysłałem z Interii. a raczej jej fragment: Quote:[Wiadomosc wygenerowana automatycznie] RE: problem z poczt ą. jaka jest poprawna konfiguracja? - jakub.artur - 04-14-2011 05:15 PM aha rozumiem tu masz twoje rozwizanie http://isp-control.net/ispcp/ticket/198 |