poczta.mojadomena.pl z /var/www/ispcp/gui/tools/mail/ - jak to zrobić - Printable Version +- ispCP - Board - Support (http://www.isp-control.net/forum) +-- Forum: ispCP Omega International Area (/forum-22.html) +--- Forum: Polish Corner (/forum-28.html) +--- Thread: poczta.mojadomena.pl z /var/www/ispcp/gui/tools/mail/ - jak to zrobić (/thread-13241.html) |
poczta.mojadomena.pl z /var/www/ispcp/gui/tools/mail/ - jak to zrobić - cimek - 04-13-2011 06:06 AM Witam, mam problem ze zrobieniem subdomeny. Mianowicie chciałem zrobić taka subdomenę : poczta.mojadomena.pl i chciałem to podpiąć pod to co znajduje się w katalogu /var/www/ispcp/gui/tools/mail . Próbowałem to zrobić na virtualhost ale nie zadziałało. Co powinienem zrobić aby ta subdomena zadziałała ?? O czym zapomniałem?? RE: poczta.mojadomena.pl z /var/www/ispcp/gui/tools/mail/ - jak to zrobić - jakub.artur - 04-14-2011 12:50 AM dodaj do domeny mojadomena.pl subdomene poczta.mojadomena.pl w pliku apache 00_master.conf zakomentuj linijke PHP Code: Alias /webmail /var/www/ispcp/gui/tools/webmail/ wytnij z ispcp.conf ta subdomene i wklej do 00_master.conf zmien sciezke na /var/www/ispcp/gui/tools/webmail/ restart apache |