Apach padł po zmianie IP serwera na nowy - Printable Version +- ispCP - Board - Support (http://www.isp-control.net/forum) +-- Forum: ispCP Omega International Area (/forum-22.html) +--- Forum: Polish Corner (/forum-28.html) +--- Thread: Apach padł po zmianie IP serwera na nowy (/thread-15831.html) |
Apach padł po zmianie IP serwera na nowy - ikupik - 02-20-2012 01:24 AM Witam po dokonaniu zmianie IP z starego na nowe wedłu instrukcji ze strony |zobacz| wystąpił problem przy restarcie Apacha. na początku komunkat : Code: server1:/etc/bind# /etc/init.d/apache2 restart ten komunkat rozwiązywałem na dwa sposoby. dodając ten plik jak i usuwając wpisy dotyczące tej domeny. lecz wobu rozwiązywaniach pojawia się ten sam poniższu komunikat Code: server1:/etc/bind# /etc/init.d/apache2 restart szukam w google rozwiazania ale jak narzaie nieskutecznie wiec może ktoś z was mi pomoże. z góry dziękuję i pozdrawiam. p.s. Dodatkowo dostałem maila z panelu: Quote:A critical error just was encountered while executing function RE: Apach padł po zmianie IP serwera na nowy - Alex Joe - 02-21-2012 08:57 AM Przywróć stary plik z kopii zapasowej /etc/a[ache2/sites-available/ispcp.conf i jeszcze raz wykonaj zmianę ip (sed -i .... itd.), nic nie zmieniaj ręcznie w tym pliku, bo znowu Ci się posypie. RE: Apach padł po zmianie IP serwera na nowy - fair - 02-24-2012 01:04 AM Podejrzewam, że musiałeś coś ostro nagrzebać... z maila który dostałeś wnioskuję, że brakuje ci usera lub też dodałeś jakąś domnę z palca w konfigu ispcp. Zrób tak jak pise Alex i zobacz czy się podniesie. Plików ispcp nie należy edytować ręcznie. Jeśli potrzebujesz dodać jaką domenę z palca to zrób sobie w /etc/apache2/sites-available/ plik np 02_domena.pl.conf skonfiguruj i podem załaduj a2ensite 02_domena.pl.conf |