ispCP - Board - Support
ispcp 1.0 stable nagy terhelés - Printable Version

+- ispCP - Board - Support (http://www.isp-control.net/forum)
+-- Forum: ispCP Omega International Area (/forum-22.html)
+--- Forum: Hungary Corner (/forum-46.html)
+--- Thread: ispcp 1.0 stable nagy terhelés (/thread-6233.html)

Pages: 1 2

ispcp 1.0 stable nagy terhelés - XSAW - 03-29-2009 04:43 AM

Sziasztok
Segitséget szeretnék kérni
Van egy debian 4.0 val egy szerver webhostingos
ispcp 1.0 stable van rajta és kb 20 oldal és 4giga ram vana gépbe.
Mikor elinudl a gép kb 600MB ramot eszik utána szépen lassan nő
kb 10 óra alatt eléri a 3.8GB -t és 100MB marad szabadon
És ezt én nagyon sokallom szerintem valami nem jol van beállitva vagy tényleg ennyit kell neki ennie?
Válaszokat javaslatokat előre is köszönöm

RE: ispcp 1.0 stable nagy terhelés - nemo - 03-30-2009 06:41 AM

Szia!
Ennek az ispCP-hez nem sok köze van.
A Linux egyszerüen az összes fellelhetö memóriát magáévá teszi. Az én egyik szerveremben is 4 GB RAM van és 3 domain van rajta hosztolva teszt célból, tehát nulla forgalommal. Jelenleg 70 Mb szabad memória van. A mysql-nél és apache-nál lehet valamit finomítani, de sokat nem fog javulni a helyzet.

RE: ispcp 1.0 stable nagy terhelés - Kika - 03-30-2009 09:02 AM

Szerintem csak ki van osztva a memoria cache-nek es amig nincs ra szukseg nem tavolit el belole semmit Smile

RE: ispcp 1.0 stable nagy terhelés - nemo - 03-30-2009 05:25 PM

(03-30-2009 09:02 AM)Kika Wrote:  Szerintem csak ki van osztva a memoria cache-nek es amig nincs ra szukseg nem tavolit el belole semmit Smile
Amennyiben így van, ez alapbeállíttás lehet, mert eddig bárkit kérdeztem a témáról, mindenki normálisnak fogadja el ezt az állapotot, s a fórumokon is ezt olvasom. Amennyiben tudsz rá megoldást, oszd meg velünk kérlek. Nem mintha nagyon zavarna, mert még soha nem volt probléma ez, kivéve a vServeremet, amihez 512 Mb van fixen rendelve, de nagyobb gond nélkül ott is elfut egy kis finomítással.

RE: ispcp 1.0 stable nagy terhelés - rauschr - 03-31-2009 05:48 AM

az is.
Nekem ugyanilyen konfigon 100 fölötti domainnel 400 Gb havi forgalommal is ugyan ez a helyzet.
Akkor kezdj aggódni, ha a virtuális memória áll ilyen szinten.

RE: ispcp 1.0 stable nagy terhelés - miklosandras - 03-31-2009 08:52 PM

Nekem 2 szerverem van egyiken rc7 másikon 1.0 megy.

Pár domain van mindegyiken, kb 5-5, és kb 1500-1700 mega ramot használtak.

Tegnapi nap figyelve a forumot, találtam ezt a linket:

http://www.isp-control.net/documentation/howto/miscellaneous/run_ispcp_on_a_low_resources_system

Már az 1.1 (Configure apache worker MPM) -es pont kb 800-1000 megával csökkentette a memória használtságot.

Csekkoljátok le ti is Smile

RE: ispcp 1.0 stable nagy terhelés - rauschr - 04-01-2009 07:20 PM

ezeket csak akkor használd, ha nincs nagyforgalmú siteod.
A postgreyt akkor állítsd le, ha rengeteg spamat akarsz kapni

RE: ispcp 1.0 stable nagy terhelés - nemo - 04-01-2009 07:22 PM

(03-31-2009 08:52 PM)miklosandras Wrote:  ...
Csekkoljátok le ti is Smile

Pontosan erre gondoltam, amikor azt írtam hogy lehet finomítani egy kicsit. Én a vServeremen megcsináltam, ott szükéges volt, mert kevés a RAM benne, de a többin nem látom értelmét amíg nem köhögnek. De ha valakit zavar hogy nincs (vagy csak kevés) szabad RAM, az próbálkozhat.

RE: ispcp 1.0 stable nagy terhelés - rauschr - 04-01-2009 07:23 PM

én inkább ezt javallom:
http://www.isp-control.net/ispcp/wiki/howto_eaccelerator

RE: ispcp 1.0 stable nagy terhelés - Kika - 04-07-2009 12:49 PM

Most oszinten, van barmi ertelme annak, hogy ott legyen egy rakat ures memoria? Ha mar ott van inkabb hasznaljuk cache-nek, mintsem uresen alljon, ez igy normalis szerintem. Amig a virtualis memoria nulla addig hozza nem nyulnek semmihez :-)

A MySQL-re erdemes figyleni, hogy az mennyit kap es mire, a tobbi alapbol altalaban jol van beallitva szerintem.