(06-18-2010 06:55 AM)rauschr Wrote: használd a mail funkciót smtp segítségével.
Szia!
Lehet rosszul fogalmaztam!
A problémám az, hogy a felhasználó weboldalát mi kezeljük ispCP alatt viszont, az e-mail címeiket saját maguk kezelik a saját e-mail szerverükön.
A weboldalba be van építve egy üzenetküldő. Ha valaki ezen az üzenetküldőn keresztül küld levelet akkor az ispCP a szerveren keresi az e-mail fiókot, nem találja, és eldobja a levelet. Nem foglalkozik vele, hogy az e-mailt nem Ő hanem egy külső szerver kezeli.
Ugyan ez a probléma is fennáll ha egy levelezőprogramól próbálok küldeni egy levelet, a levelezőprogramba az ispcp smtp je van beállítva akkor nem megy el a levél, mert azt mondja hogy nincs a szerveren ilyen fiók, és nem nézi meg hogy külső szerver kezelheti e, át kell állítani egy külső smtp szolgáltatóhoz, hogy el tudjam küldeni a levelet.
Tehát a probléma az, hogy tudom rávenni az ispCP-t, hogy nézze már meg külső szerveren is hátha más kezeli az e-mailt!
----------------------------------------------------------------
A második probléma, hiába állítok be egy e-mail átirányítást nem működik.
Ha beállítok egy e-mail e-mail aliast (tehát nincs konkrét fiók) xy@xy.hu-t és az erre a címre küldött levelek menjenek át az yx@xy.hu-ra, nem működik.
Az átirányítás csak akkor működik ha a szerverünk smtp-ét használjuk!
Ha valaki t-online vagy datanet de itt még sorolhatnám, ha tehát külső smtp használ és elküldi a levelet az yx@xy.hu ra nem találja meg a fiókot, és visszaküldi neki a Démon levelet.
-----------------------------------------------------
Mire valók ezek a beállítások konkrétan mit jelentenek:
ispCP fő beállításaiba találtam
Create default E-Mail addresses:
Count default E-Mail addresses:
E-Mail accounts are hard suspende:
Nálunk alapértelmezetten a következőképp van beállítva:
Create default E-Mail addresses: engedélyezve
Ez a beállítás gondolom azt jelenti, hogy autómatikusan hozza létre az alapértelmezetteket.
-postmaster
-webmaster
-abause
miért nem hozza létre a hostmastert? Nem 4 a kötelező?
Count default E-Mail addresses: ez a beállítás
tiltva
mire való ez a beállítás?
E-Mail accounts are hard suspende: ez a beállítás
engedélyezve
mire való ez a beállítás?
Válaszokat előre is köszönöm!