Current time: 07-03-2022, 06:32 AM Hello There, Guest! (LoginRegister)


Post Reply 
[SOLVED] Error 500 on Cpanel Missing Packages?? (ubuntu > lucid)
Author Message
ShinZan Offline
Junior Member
*

Posts: 43
Joined: Aug 2008
Reputation: 0
Post: #1
[SOLVED] Error 500 on Cpanel Missing Packages?? (ubuntu > lucid)
Hi guys 3rd ispcp box (happy user since the pre 1.0 days!) and this time Im on ubuntu 11 instead of Debian (which shouldn't matter much at all)

I've installed everything from the 600mb cd vs DVD since my server is older and i had many missing packages that slowed my ispCP install. FastCGI module, several perl packages, even courier were missing so I have been busy installing all the modules to get me going.

Now everything is good, public DNS has kicked over and everything is as it should be but my Control panel gives the dreaded error 500.

I'm wondering if im just missing some dependancy packages.

For the life of me i can't find a current list of what packages i need for Ubuntu11.

Can anyone help or give some guidance on the error 500?

the apache log just lists the error but doesn't throw a more meaningful error msg
/var/log/apache2/combined

x.x.x.x- - [11/Jan/2012:18:20:20 -0500] "GET / HTTP/1.1" 500 375 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:8.0) Gecko/20100101 Firefox/8.0"

/var/log/apache2/error.log

[Wed Jan 11 06:14:35 2012] [error] [client 58.218.199.147] File does not exist: /var/www/proxyheader.php
[Wed Jan 11 09:16:25 2012] [error] [client 58.218.199.250] File does not exist: /var/www/judge.php
[Wed Jan 11 10:01:20 2012] [error] [client 58.218.199.147] File does not exist: /var/www/proxyheader.php
[Wed Jan 11 11:35:14 2012] [error] [client x.x.x.x] File does not exist: /var/www/favicon.ico
[Wed Jan 11 11:35:15 2012] [error] [client x.x.x.x] File does not exist: /var/www/favicon.ico
[Wed Jan 11 11:35:15 2012] [error] [client x.x.x.x] File does not exist: /var/www/favicon.ico
[Wed Jan 11 12:19:23 2012] [notice] caught SIGTERM, shutting down
[Wed Jan 11 13:33:39 2012] [notice] FastCGI: process manager initialized (pid 1015)
[Wed Jan 11 13:33:39 2012] [notice] Apache/2.2.20 (Ubuntu) mod_fastcgi/mod_fastcgi-SNAP-0910052141 configured -- resuming normal operations
[Wed Jan 11 16:03:51 2012] [notice] caught SIGTERM, shutting down


Thanks,

David
(This post was last modified: 01-13-2012 09:57 AM by joximu.)
01-12-2012 10:33 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
joximu Offline
helper
*****
Moderators

Posts: 7,024
Joined: Jan 2007
Reputation: 92
Post: #2
RE: Error 500 on Cpanel Missing Packages??
and the suexec.log?
01-12-2012 10:48 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
ShinZan Offline
Junior Member
*

Posts: 43
Joined: Aug 2008
Reputation: 0
Post: #3
RE: Error 500 on Cpanel Missing Packages??
(01-12-2012 10:48 AM)joximu Wrote:  and the suexec.log?

there is no /var/log/apache2/suexec.log file on my server

is that where it would normally be ?

David
01-12-2012 02:16 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
ephigenie Offline
Project Leader
*******
Administrators

Posts: 1,578
Joined: Oct 2006
Reputation: 15
Post: #4
RE: Error 500 on Cpanel Missing Packages??
I guess there's some apache config still in charge which shouldn't be there ..
We don't have anything pointing to "/var/www/favicon.ico" (Documentroot /var/www ) ...
01-12-2012 03:17 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
joximu Offline
helper
*****
Moderators

Posts: 7,024
Joined: Jan 2007
Reputation: 92
Post: #5
RE: Error 500 on Cpanel Missing Packages??
Ok, now there are more infos in the OP:
I'd also say: apache config is still original (DocRoot is /var/www) - Check your apache config (compare with an existing ispcp server)

/J
01-12-2012 05:23 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
ShinZan Offline
Junior Member
*

Posts: 43
Joined: Aug 2008
Reputation: 0
Post: #6
RE: Error 500 on Cpanel Missing Packages??
Well unfortunately it turns out suexec for apache wasnt even installed.... hence no log file

Code:
ls -la /usr/sbin/suexec

told me so...

so i then did:

Code:
apt-get install apache2-suexec
service apache2 restart

but still got the error 500 and here is the contents of

the newly create /var/log/apache2/suexec.log

[2012-01-12 10:14:24]: uid: (2000/vu2000) gid: (2000/vu2000) cmd: php5-fcgi-starter

I guess by missing all these packages ill have a more stable secure server with less code for vulnerabilities but getting all the package dependancies figured out has been a little troulesome. Back in the VHCS2 days they had in their howto a list of all the packages you needed and you could just apt-get install the whole multitude. ISP Omega had an article like that (has an article) but its out of date with php4 and other out of date packages. Do you think i could still just be missing a lot of packages?

also here are the new log contents of /var/log/apache2/

[12/Jan/2012:10:14:24 -0500] "GET / HTTP/1.1" 500 375 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:8.0) Gecko/20100101 Firefox/8.0"

my default-error.log has a great error though:
exec: 17: /usr/bin/php5-cgi: not found
[Thu Jan 12 10:31:36 2012] [warn] (104)Connection reset by peer: mod_fcgid: error reading data from FastCGI server
[Thu Jan 12 10:31:36 2012] [error] Premature end of script headers: index.php

so..... apt-get install php5-cgi LOL and now my 500s are gone obviously because my server now knows what how to process .php files....

Now the admin control panel shows me the ispomega theme and its all good except it errors out with a red msg:
An error occured! Please, contact your administrator!

which log file should i check for this one?

[Big UPDATE]
Ok so i just couldn't help shake the nagging feeling that i was missing a million packages so i went back to the how to and saw the list of packages is in the /docs/Ubuntu directory of the tarball so i opened it up to look at it. I figured i would just manually apt-get them and then so i manually ran this line from the howto again:

Code:
aptitude install $(cat ./docs/Ubuntu/ubuntu-packages-'lsb_release -cs')

this showed no packages to upgrade Sad

so i manually went into docs/Ubuntu

Code:
cd /usr/local/src/ispcp/ispcp-omega-1.0.7/docs/Ubuntu/

Then i ran:

Code:
aptitude install $(cat ubuntu-packages-lucid)

thus manually specifying the file name that had all the packages.

<Borat>GREAT SUCCESS!<Borat/>

a swath of packages installed and my admin control panel error 500 is gone!

Thanks for all your help joximu you got me thinking in the right direction! Now the question is I don't think the Ubuntu howto will work in its current state because of this error i have seen multiple people with this 1.07 install woes and i made this a little lengthy so people can fix this problem if they dilligently search the forum like I do when I have problems Smile, I hope this helps someone because ISPCP helps me every day!

David
(This post was last modified: 01-13-2012 02:39 AM by ShinZan.)
01-13-2012 01:23 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
joximu Offline
helper
*****
Moderators

Posts: 7,024
Joined: Jan 2007
Reputation: 92
Post: #7
RE: [SOLVED] Error 500 on Cpanel Missing Packages??
Hi david

thanx for the infos.

The INSTALL howto normally tells the step to install all needed packages:
# sudo aptitude install lsb-release
# sudo aptitude install $(cat ./docs/Ubuntu/ubuntu-packages-`lsb_release -cs`)

but since this is > 1 year old, there's only "lucid" and not ubuntu 11 (I don't know the name). So the better command is "aptitude install $(cat ubuntu-packages-lucid)" as you wrote.

It's hard to support a distribution which brings two releases per year... - with debian it works better :-)

I change the topic slightly - so that maybe more people find help...

/J
01-13-2012 09:56 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)