Current time: 07-11-2020, 03:02 AM Hello There, Guest! (LoginRegister)


Post Reply 
bind (?) problem
Author Message
Haros Offline
Junior Member
*

Posts: 36
Joined: Sep 2010
Reputation: 0
Post: #1
bind (?) problem
Hello people,

I have a problem on one domain. The sending / receiving of mails doesn't work. This problem is only in this domain. Every other domain works fine. I am using my domain's ns (ns1.domain.com) not external.

So, the interesting part from the postfix log
Code:
Dec  7 00:12:33 server postfix/smtpd[25416]: NOQUEUE: reject: RCPT from server.domain.com.local[127.0.0.1]: 450 4.1.8 <info@domain.com>: Sender address rejected: Domain not found; from=<info@domain.com> to=<mail@gmail.com> proto=ESMTP helo=<admin.domain.com>

(this is an outgoing mail I get the same for incoming)

So I checked the domain's settings db in bind and everything seems ok. But when I do a dig, I get:

Code:
; <<>> DiG 9.7.3 <<>> domain.com any
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 54592
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;domain.com.                   IN      ANY

;; Query time: 10 msec
;; SERVER: ip#53(ip)
;; WHEN: Fri Dec  7 00:19:48 2012
;; MSG SIZE  rcvd: 29
'

this is the output when I do a dig from my server. When I dig using an online tool (e.g http://dig-nslookup.nmonitoring.com/dns-...ookup.html ) I get the correct output.

So, any thoughts?
(This post was last modified: 12-07-2012 09:27 AM by Haros.)
12-07-2012 09:23 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Haros Offline
Junior Member
*

Posts: 36
Joined: Sep 2010
Reputation: 0
Post: #2
RE: bind (?) problem
Just an updated. After a week I got:

Code:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 5295
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 2, ADDITIONAL: 2

;; QUESTION SECTION:
;domain.com.                   IN      A

;; ANSWER SECTION:
domain.com.            37217   IN      A       the_ip

;; AUTHORITY SECTION:
domain.com.            37217   IN      NS      ns1.domain.com.
domain.com.            37217   IN      NS      ns2.domain.com.

;; ADDITIONAL SECTION:
ns1.domain.com.        37217   IN      A       the_ip
ns2.domain.com.        37217   IN      A       the_ip

;; Query time: 8 msec
;; SERVER: ip#53(ip)
;; WHEN: Sun Dec 16 21:04:17 2012
;; MSG SIZE  rcvd: 113

As it seems there is partial update on the dns... No mail records though...
(This post was last modified: 12-17-2012 06:09 AM by Haros.)
12-17-2012 06:09 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
FeG Offline
Banned

Posts: 222
Joined: Aug 2007
Post: #3
RE: bind (?) problem
Hi,

is it also your DNS server that is responding to the online dig tool? Or does some other nameserver respond?
And: I assume you already compared the configuration for this domain with some working other domain in bind, step by step / line by line?

Best Regards,
FeG
12-28-2012 07:35 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)