Current time: 09-20-2018, 11:07 AM Hello There, Guest! (LoginRegister)


Post Reply 
errors RC5->RC6: varibales not replaced
Author Message
team-o Offline
Newbie
*

Posts: 6
Joined: Mar 2008
Reputation: 0
Post: #1
errors RC5->RC6: varibales not replaced
hej...

I got two errors by updating from RC5 to RC6 (the RC5 was a clean installation):

Starting ispCP Network Traffic Logger: ispcp_network.
Syntax error on line 34 of /etc/apache2/mods-enabled/fastcgi_ispcp.conf:
FastCgiServer: "/etc/apache2/{PHP_STARTER_DIR}/master/php{PHP_VERSION}-fcgi-starter" stat(/etc/apache2/{PHP_STARTER_DIR}/master/php{PHP_VERSION}-fcgi-starter) failed: No such file or directory
httpd not running, trying to start


and the second one was the ftp:

Starting ftp server: proftpd - Fatal: SQLMinUserUID: requires a numeric argument on line 173 of '/etc/proftpd/proftpd.conf'
failed!


The problem is, that die variables were not replaced during the update...
Just for information. I'll try to fix the config file manually
(This post was last modified: 08-06-2008 07:09 PM by team-o.)
08-06-2008 07:07 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
MoritzDorn Offline
Junior Member
*

Posts: 178
Joined: Nov 2007
Reputation: 0
Post: #2
RE: errors RC5->RC6: varibales not replaced
Hi,

i think (and hope) the problem is fixed.

http://www.isp-control.net/forum/ispcp-o...l#pid33805

Maybe I update my RC3 now.

Moritz
(This post was last modified: 08-06-2008 07:40 PM by MoritzDorn.)
08-06-2008 07:39 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
team-o Offline
Newbie
*

Posts: 6
Joined: Mar 2008
Reputation: 0
Post: #3
RE: errors RC5->RC6: varibales not replaced
hmhm, don't know if it's fixed: the post is from Today 07:48 AM - I've donwloaded the packages at 10:00 Sad
08-06-2008 07:45 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
xister Offline
Member
*
Beta Team

Posts: 405
Joined: Oct 2006
Reputation: 6
Post: #4
RE: errors RC5->RC6: varibales not replaced
Please open a ticket:
http://www.isp-control.net/ispcp/newticket

You can see changes here:
http://www.isp-control.net/ispcp/timeline
08-06-2008 08:10 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
team-o Offline
Newbie
*

Posts: 6
Joined: Mar 2008
Reputation: 0
Post: #5
RE: errors RC5->RC6: varibales not replaced
done... but I put it in the wrong milestone. can you change it, please.

BTW: http is working after replacing manually, ftp don't...

Don't know how to replace the "SQLConnectInfo", "SQLMinUserUID" and "SQLMinUserGID". For the SQLConnectInfo I used the one in the old config file and for UID and GID I used "2000" - but it doesn't work... (tried it by making a new ftp-account and the "choose a directory" doesn't work)
(This post was last modified: 08-06-2008 08:31 PM by team-o.)
08-06-2008 08:26 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Kika Offline
Member
***

Posts: 293
Joined: Feb 2007
Reputation: 8
Post: #6
RE: errors RC5->RC6: varibales not replaced
I did this steps and my ftp works:

1, replace the host name

2, replace the sql connect info
if you have a backup (or in the /etc/proftpd/proftpd.conf.proftpd-old) than you could see the SQLConnectInfo. (Or just create a new SQL user for ftp with select, insert and update rights to ispcp database)
SQLMinUserUID == APACHE_SUEXEC_MIN_UID (in the /etc/ispcp/ispcp.conf; default: 2000)
SQLMinUserGID == APACHE_SUEXEC_MIN_GID (in the /etc/ispcp/ispcp.conf; default: 2000)


What do you see in the log?
(This post was last modified: 08-06-2008 08:47 PM by Kika.)
08-06-2008 08:35 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
hallo Offline


Posts: 3
Joined: Aug 2008
Reputation: 0
Post: #7
RE: errors RC5->RC6: varibales not replaced
Debian update ispcp rc 5 -> rc 6

Rebuilding customers...
Can't use string ("") as an ARRAY ref while "strict refs" in use at /var/www/ispcp/engine/ispcp-rqst-mngr line 252.
failed!
Rebuild failed.


Help me ?
08-06-2008 08:43 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Kika Offline
Member
***

Posts: 293
Joined: Feb 2007
Reputation: 8
Post: #8
RE: errors RC5->RC6: varibales not replaced
the message before this was "Mysql server gone away"? I've got this error too because too many user. Try to run this script again by hand. (/var/www/ispcp/engine/ispcp-rqst-mngr)
(This post was last modified: 08-06-2008 09:52 PM by Kika.)
08-06-2008 08:48 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
hallo Offline


Posts: 3
Joined: Aug 2008
Reputation: 0
Post: #9
RE: errors RC5->RC6: varibales not replaced
ehhh wait timeout Wink
Thanks!
08-06-2008 09:11 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
team-o Offline
Newbie
*

Posts: 6
Joined: Mar 2008
Reputation: 0
Post: #10
RE: errors RC5->RC6: varibales not replaced
Kika Wrote:I did this steps and my ftp works:
1, replace the host name
2, replace the sql connect info

it works! Thanx. I made the same as you - but in one step I've tried to change the password. After copying the original it runs...
08-06-2008 10:25 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)