Current time: 10-22-2020, 09:49 PM Hello There, Guest! (LoginRegister)


Post Reply 
[SOLVED] adding subdomain cause apache restart ?
Author Message
tytanick Offline
Junior Member
*

Posts: 34
Joined: Sep 2009
Reputation: 0
Post: #1
[SOLVED] adding subdomain cause apache restart ?
hi, i am wondering about how does it works....
When i add in user control panel - domain or subdomain or even alias. then for 2-3 seconds apache is down because apache is restarting after every change in config file ... so for 2-3 seconds www server isnt working - it should be that !
Tell me is there any way to make that apache after changes dont restart but only do something else to reload configuration ?
It is very important that apache is working all the time, and this every time restarting thing make holes in "uptime".
(This post was last modified: 09-13-2009 10:40 AM by tytanick.)
09-10-2009 09:05 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
gOOvER Offline
Banned

Posts: 3,561
Joined: Jul 2007
Post: #2
RE: adding subdomain and apache restart ?
What do your log say?
09-10-2009 09:10 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
tytanick Offline
Junior Member
*

Posts: 34
Joined: Sep 2009
Reputation: 0
Post: #3
RE: adding subdomain and apache restart ?
when i am adding-deleting subdomains:

/var/log/apache2/users/default-error.log
Code:
[Thu Sep 10 13:19:30 2009] [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper: /usr/sbin/suexec)
[Thu Sep 10 13:19:32 2009] [notice] Apache/2.2.11 (Unix) mod_ssl/2.2.11 OpenSSL/0.9.8k PHP/5.2.10-pl1-gentoo with Suhosin-Patch configured -- resuming normal operations
[Thu Sep 10 13:20:04 2009] [warn] child process 22704 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Sep 10 13:20:06 2009] [warn] child process 22704 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Sep 10 13:20:08 2009] [warn] child process 22704 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Sep 10 13:20:10 2009] [error] child process 22704 still did not exit, sending a SIGKILL
[Thu Sep 10 13:20:11 2009] [notice] caught SIGTERM, shutting down
[Thu Sep 10 13:20:33 2009] [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper: /usr/sbin/suexec)
[Thu Sep 10 13:20:35 2009] [notice] Apache/2.2.11 (Unix) mod_ssl/2.2.11 OpenSSL/0.9.8k PHP/5.2.10-pl1-gentoo with Suhosin-Patch configured -- resuming normal operations
[Thu Sep 10 13:20:45 2009] [notice] caught SIGTERM, shutting down
[Thu Sep 10 13:20:49 2009] [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper: /usr/sbin/suexec)
[Thu Sep 10 13:20:51 2009] [notice] Apache/2.2.11 (Unix) mod_ssl/2.2.11 OpenSSL/0.9.8k PHP/5.2.10-pl1-gentoo with Suhosin-Patch configured -- resuming normal operations
[Thu Sep 10 13:21:15 2009] [notice] caught SIGTERM, shutting down
[Thu Sep 10 13:21:19 2009] [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper: /usr/sbin/suexec)
[Thu Sep 10 13:21:21 2009] [notice] Apache/2.2.11 (Unix) mod_ssl/2.2.11 OpenSSL/0.9.8k PHP/5.2.10-pl1-gentoo with Suhosin-Patch configured -- resuming normal operations
(This post was last modified: 09-10-2009 09:23 PM by tytanick.)
09-10-2009 09:23 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
kilburn Offline
Development Team
*****
Dev Team

Posts: 2,182
Joined: Feb 2007
Reputation: 34
Post: #4
RE: adding subdomain cause apache restart ?
... and the problem is?
09-10-2009 10:55 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
tytanick Offline
Junior Member
*

Posts: 34
Joined: Sep 2009
Reputation: 0
Post: #5
RE: adding subdomain cause apache restart ?
(09-10-2009 10:55 PM)kilburn Wrote:  ... and the problem is?

My problem is that when i add domain or whatever - and if i see right - script run command "/etc/ini.d/apache2 restart" - so for about 3 seconds APACHE IS DOWN !
and if in that time i will try to enter any of the websites - they wont load and i will recive in my web browder "Cannot load page ...."

apache should be reloading , nad in my case i see that apache is restarting

--------------- added after while of thinking
i am working in gentoo ....
when i use command "/etc/ini.d/apache2 restart" and in my webbrowser i am trying to reload page, i recive message "Connection lost"
and whe i use command "/etc/ini.d/apache2 reload", and reload page in webroweser- everything is OK. so meaby little bug in ISPCP scripts ?
(This post was last modified: 09-11-2009 12:04 AM by tytanick.)
09-10-2009 11:47 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
kilburn Offline
Development Team
*****
Dev Team

Posts: 2,182
Joined: Feb 2007
Reputation: 34
Post: #6
RE: adding subdomain cause apache restart ?
Sorry, for some reason I missed your first post (browser scrolled downards without me noticing it), so I didn't read what whas the problem.

That said, you're completely right. The involved file is this one, and it does some atrocious things to make sure the service is restarted. You could try to write a patch... Wink
(This post was last modified: 09-11-2009 12:08 AM by kilburn.)
09-11-2009 12:08 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
tytanick Offline
Junior Member
*

Posts: 34
Joined: Sep 2009
Reputation: 0
Post: #7
RE: adding subdomain cause apache restart ?
omg me ??? i would spend whole day to crack this file Big Grin
Let me write to developers about this Big Grin
But tell me guys - everyone who enter this website... if you add domain/alias/subdomain anr imidietly after that you are trying to refresh website, is your connection to server corrupt ? or everything works fine ?
09-11-2009 12:21 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
sci2tech Away
Senior Member
****

Posts: 1,285
Joined: Jan 2007
Reputation: 23
Post: #8
RE: adding subdomain cause apache restart ?
When apache is shut down, any connection is dropped. Please open a ticket. For debian this can be improved using /etc/init.d/apache2 reload instead apache2ctl stop... sleep ... start thing
09-11-2009 01:07 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
kilburn Offline
Development Team
*****
Dev Team

Posts: 2,182
Joined: Feb 2007
Reputation: 34
Post: #9
RE: adding subdomain cause apache restart ?
apache2ctl graceful is the common baseline to use IMHO Wink
09-11-2009 01:35 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
sci2tech Away
Senior Member
****

Posts: 1,285
Joined: Jan 2007
Reputation: 23
Post: #10
RE: adding subdomain cause apache restart ?
True, but /etc/init.d/apache2 reload do configtest before graceful, so if disaster happen, crashing apache is delayed until somebody (admnistrator?) do a restart. Maybe this it should be implemented by us too.
(This post was last modified: 09-11-2009 01:44 AM by sci2tech.)
09-11-2009 01:43 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)