Current time: 11-14-2019, 10:26 PM Hello There, Guest! (LoginRegister)


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
backup problems?
Author Message
marchaos Offline
Junior Member
*

Posts: 57
Joined: Dec 2009
Reputation: 0
Post: #11
RE: backup problems?
Option --exclude=...
02-08-2010 11:35 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
adivor Offline
Junior Member
*

Posts: 42
Joined: Apr 2009
Reputation: 0
Post: #12
RE: backup problems?
in my interest, i muse not include this dir:
/htdocs/wp-content/plugins/hyper-cache/cache

Option --exclude=... ?????? can you complete command?

thanks
02-09-2010 12:12 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
marchaos Offline
Junior Member
*

Posts: 57
Joined: Dec 2009
Reputation: 0
Post: #13
RE: backup problems?
man tar

$backup_cmd = "$cmd_tar --create --directory=$dmn_dir --$zip --file=$www_dir/$backup_filename --exclude=logs --exclude=phptmp --exclude=backups . 2> $www_dir/$backup_filename.log";

http://www.isp-control.net/ispcp_svn/tru...backup-all
(This post was last modified: 02-09-2010 12:29 AM by marchaos.)
02-09-2010 12:23 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
adivor Offline
Junior Member
*

Posts: 42
Joined: Apr 2009
Reputation: 0
Post: #14
RE: backup problems?
thanks..... i'm waiting bugfix :-)
02-09-2010 09:12 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
kilburn Offline
Development Team
*****
Dev Team

Posts: 2,182
Joined: Feb 2007
Reputation: 34
Post: #15
RE: backup problems?
As a proposal, what would you think about replacing the line
Code:
$backup_cmd = "$cmd_tar --create --directory=$dmn_dir --$zip --file=$www_dir/$backup_filename --exclude=logs --exclude=phptmp --exclude=backups . 2> $www_dir/$backup_filename.log";

with:

Code:
if ( -f "$dmn_dir/excludes" ) {
    $backup_cmd = "$cmd_tar --create --directory=$dmn_dir --$zip --file=$www_dir/$backup_filename --exclude=logs --exclude=phptmp --exclude=backups --exclude-from=backups/excludes . 2> $www_dir/$backup_filename.log";
} else {
    $backup_cmd = "$cmd_tar --create --directory=$dmn_dir --$zip --file=$www_dir/$backup_filename --exclude=logs --exclude=phptmp --exclude=backups . 2> $www_dir/$backup_filename.log";
}

This would allow users to create a file "/backups/excludes" with a list of files/directories (wildcards accepted) to be excluded from the backups...
02-10-2010 07:20 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
bpratt Offline
Junior Member
*

Posts: 71
Joined: Oct 2007
Reputation: 0
Post: #16
RE: backup problems?
(02-10-2010 07:20 AM)kilburn Wrote:  As a proposal, what would you think about replacing the line


This would allow users to create a file "/backups/excludes" with a list of files/directories (wildcards accepted) to be excluded from the backups...

Yes, I think that would be a great option.

There are directories that people won't want backed up regulary, i.e. their favourite CMS distribution files that are already tar'd or bzip'ed.
02-11-2010 08:09 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
marchaos Offline
Junior Member
*

Posts: 57
Joined: Dec 2009
Reputation: 0
Post: #17
RE: backup problems?
Killburn, can you add this to ispCP distibution? For first step. Later I think you can provide support to add some exclude options in GUI.
02-11-2010 08:40 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
RatS Offline
Project Leader
******

Posts: 1,854
Joined: Oct 2006
Reputation: 17
Post: #18
RE: backup problems?
If we add a function like this, than it will be proper working and manageable from the GUI by default. No fuzzy solutions any more, there are enough already inside ispCP.
02-12-2010 06:54 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
kilburn Offline
Development Team
*****
Dev Team

Posts: 2,182
Joined: Feb 2007
Reputation: 34
Post: #19
RE: backup problems?
The panel (gui) can easily modify user's files through the virtual file system (class.vfs.php) as shown in the error pages editors or the "choose dir" functionality (alias/subdomain addition). Thus, implementing a gui to handle this file should be easy enough so that any "new" ispcp developer could do it.

Who wants to try? You can ask me if you have any questions in the process...
(This post was last modified: 02-12-2010 07:05 PM by kilburn.)
02-12-2010 07:04 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
rauschr Offline
Junior Member
*

Posts: 121
Joined: May 2008
Reputation: 0
Post: #20
backup problems +
I get this error message every day.
I used debian etch width iscp 1.0.4.
It appeared when I upgraded to 1.0.3.1.
What the problem?
Quote:/etc/cron.daily/logrotate:
Use of uninitialized value in concatenation (.) or string at /var/www/ispcp/engine/traffic/ispcp-vrl-traff line 279.
Use of uninitialized value in concatenation (.) or string at /var/www/ispcp/engine/traffic/ispcp-vrl-traff line 279.
Use of uninitialized value in concatenation (.) or string at /var/www/ispcp/engine/traffic/ispcp-vrl-traff line 279.
Use of uninitialized value in concatenation (.) or string at /var/www/ispcp/engine/traffic/ispcp-vrl-traff line 279.
Use of uninitialized value in concatenation (.) or string at /var/www/ispcp/engine/traffic/ispcp-vrl-traff line 279.
Use of uninitialized value in concatenation (.) or string at /var/www/ispcp/engine/traffic/ispcp-vrl-traff line 279.
Use of uninitialized value in hash element at /var/www/ispcp/engine/traffic/ispcp-vrl-traff line 339.
Use of uninitialized value in hash element at /var/www/ispcp/engine/traffic/ispcp-vrl-traff line 477.
Use of uninitialized value in hash element at /var/www/ispcp/engine/traffic/ispcp-vrl-traff line 672.
(This post was last modified: 03-20-2010 07:20 PM by rauschr.)
03-20-2010 07:19 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)