Current time: 12-08-2019, 11:11 AM Hello There, Guest! (LoginRegister)


Post Reply 
migration - adding existing databases
Author Message
zydoon Offline


Posts: 4
Joined: Apr 2010
Reputation: 0
Post: #1
migration - adding existing databases
Hi,

I installed ISC-CP on an existing hosting server.
so far so good, everything is running as visitors expect, but the webmasters need more.

actually, the want to see their respective databases on their account. of course the databases axists already and runinng fine.

any idea to assign them ?

kind regards,
Zydoon.
04-18-2010 05:47 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
BeNe Offline
Moderator
*****
Moderators

Posts: 5,899
Joined: Jan 2007
Reputation: 68
Post: #2
RE: migration - adding existing databases
Quote:the want to see their respective databases on their account
In ispCP directly ? mmmhhh tricky...
As a workaround, give the Webmaster the right to the DB´s and he can use PHPMyAdmin.

Greez BeNe
04-19-2010 03:54 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
zydoon Offline


Posts: 4
Joined: Apr 2010
Reputation: 0
Post: #3
RE: migration - adding existing databases
Yeah, that's what I did, and it's working, but it's better to have everything in place Smile isn't ?

I tried something, I went to raw sql and assigned to DBs and DB_users to ISPCP users, it's a risky business, should be very carefull. And finally it's cool, just as I wanted to be Smile
04-19-2010 05:34 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
kparzinger Offline
Junior Member
*

Posts: 17
Joined: May 2011
Reputation: 0
Post: #4
RE: migration - adding existing databases
Hi, i can understand this problem. Following case on myself:

I installed some webpages and sql databases and any else what is needed. To administrate manually i don`t have the time and now i installed ispCP.

Yeeeeaaahh is the best i ever saw but:
- I registered all users and domains i had
- I moved all webpages to the right place on var/www/virtual...
- The old SQL databases are working fine

But is there a possibility to link the existing databases to the new users?

For example:

domain.de --> link to sql database dom_db (created earlier without ispCP).

A other solution is to export the content, delete the database, recreate the datase and import the data. Its very bad :-(

Please help me, if possible...
BR Klaus
05-26-2011 05:31 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
aseques Offline
Member
*****
Dev Team

Posts: 330
Joined: May 2008
Reputation: 4
Post: #5
RE: migration - adding existing databases
(05-26-2011 05:31 AM)kparzinger Wrote:  Hi, i can understand this problem. Following case on myself:

I installed some webpages and sql databases and any else what is needed. To administrate manually i don`t have the time and now i installed ispCP.

Yeeeeaaahh is the best i ever saw but:
- I registered all users and domains i had
- I moved all webpages to the right place on var/www/virtual...
- The old SQL databases are working fine

But is there a possibility to link the existing databases to the new users?

For example:

domain.de --> link to sql database dom_db (created earlier without ispCP).

A other solution is to export the content, delete the database, recreate the datase and import the data. Its very bad :-(

Please help me, if possible...
BR Klaus
If you want, you can use my domain.php scripts: http://isp-control.net/documentation/dok...mmands_cli that's what I used a long time ago to move from plesk to ispcp and I am mantaining them with current versions too.
.- domain.php --action create_db will trigger the creation process of the database (inserting into ispcp structure and granting the proper privileges)
.- domain.php --action create_db_user you create new users into ispcp.
05-26-2011 04:08 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
kparzinger Offline
Junior Member
*

Posts: 17
Joined: May 2011
Reputation: 0
Post: #6
RE: migration - adding existing databases
Good to know, yesterday i moved it manually, but i keep this script for the future. Its possible that i can need it. Thanks.
05-27-2011 02:04 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)