Current time: 01-22-2020, 08:27 AM Hello There, Guest! (LoginRegister)


Post Reply 
ispCP 1.0.7 new installation problem, FreeBSD 8
Author Message
RedX Offline


Posts: 4
Joined: May 2010
Reputation: 0
Post: #1
ispCP 1.0.7 new installation problem, FreeBSD 8
Hello,
I try to install ispcp 1.0.7 on FreeBSD 8.

During the installation I receive next error message:

Code:
GUI setup
         * ispCP GUI Bind9 configuration:                            [ Failed ]

        [FATAL] An error occurred during setup process!
        Correct it and re-run this program.

in the /var/log/ispcp/setup/ispcp-setup.log

Code:
setup_gui_cfg()                | Starting...
setup_gui_named()              | Starting...
setup_gui_named_cfg_data()     | Starting...
setup_gui_named_cfg_data()     | [FATAL] Undefined Input Data...
exit_msg()                     | Starting...
exit_msg()                     | Ending...
del_file()                     | Starting...
del_file()                     | Ending...

and if I enable DEBUG mode, so I receive next:

Code:
[DEBUG] pop_el() sub_name: getCmdExitValue(), msg: Starting...
[DEBUG] pop_el() sub_name: getCmdExitValue(), msg: [DEBUG] External command exited with value 0
[DEBUG] pop_el() sub_name: getCmdExitValue(), msg: Ending...
[DEBUG] pop_el() sub_name: sys_command('/usr/local/bin/mysql --host='localhost' --user='root' --pass='my,pass2010' < /tmp/db.sql'), msg: Ending...
[DEBUG] pop_el() sub_name: del_file(), msg: Starting...
[DEBUG] pop_el() sub_name: del_file(), msg: Ending...
[DEBUG] pop_el() sub_name: setup_ispcp_database(), msg: Ending...
[DEBUG] pop_el() sub_name: exit_msg(), msg: Starting...
[DEBUG] pop_el() sub_name: exit_msg(), msg: Ending...
[DEBUG] pop_el() sub_name: del_file(), msg: Starting...
[DEBUG] pop_el() sub_name: del_file(), msg: Ending...
[DEBUG] pop_el() Empty 'EL' Stack !

Somebody can help me, please.
(This post was last modified: 12-03-2010 03:03 AM by RedX.)
12-02-2010 07:43 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
BeNe Offline
Moderator
*****
Moderators

Posts: 5,899
Joined: Jan 2007
Reputation: 68
Post: #2
RE: ispCP 1.0.7 new installation problem, FreeBSD 8
I did not test 1.0.7 under FreeBSD so far.
The maintainscript need some changes i thing.
Hope i have some time on the weekend.

Greez BeNe
12-02-2010 11:54 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
RedX Offline


Posts: 4
Joined: May 2010
Reputation: 0
Post: #3
RE: ispCP 1.0.7 new installation problem, FreeBSD 8
Hello BeNe,
I'll be very glad if you can help me with troubleshooting.

I installed the ispcp according this instruction: http://isp-control.net/documentation/dok...on:freebsd

During setup I had the problems that some files were not created in the folders.
For example, the during the installation the folder "database" isn't created in the /usr/local/etc/ispcp/ folder. And all *.sql files in this folder isn't created too.

It would be great if you can help me to find a solution... Smile
12-03-2010 03:17 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
RatS Offline
Project Leader
******

Posts: 1,854
Joined: Oct 2006
Reputation: 17
Post: #4
RE: ispCP 1.0.7 new installation problem, FreeBSD 8
(12-03-2010 03:17 AM)RedX Wrote:  During setup I had the problems that some files were not created in the folders.
For example, the during the installation the folder "database" isn't created in the /usr/local/etc/ispcp/ folder. And all *.sql files in this folder isn't created too.

Hi RedX, it looks like the BSDmakefile is wrong, could you please test the following:

/configs/common/BSDmakefile
PHP Code:
.ifdef $(OSTYPE)==FreeBSD
.include <../../Makefile.fbsd>
.else
.include <../../
Makefile.inc>
.endif

install:
    
cp -./database $(SYSTEM_CONF)
    
cp -./pma $(SYSTEM_CONF)

uninstall:
    
rm -rf $(SYSTEM_CONF)/database
    rm 
-rf $(SYSTEM_CONF)/pma

.PHONYinstall uninstall 
(This post was last modified: 12-03-2010 04:22 AM by RatS.)
12-03-2010 04:21 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
RedX Offline


Posts: 4
Joined: May 2010
Reputation: 0
Post: #5
RE: ispCP 1.0.7 new installation problem, FreeBSD 8
Hello RatS,
tried to use the changed BSDmakefile.
Now it create all folders but still stop installation with the same error:


Code:
GUI setup
         * ispCP GUI Bind9 configuration:                            [ Failed ]

        [FATAL] An error occurred during setup process!
        Correct it and re-run this program.
(This post was last modified: 12-05-2010 04:48 PM by RedX.)
12-05-2010 04:47 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
RatS Offline
Project Leader
******

Posts: 1,854
Joined: Oct 2006
Reputation: 17
Post: #6
RE: ispCP 1.0.7 new installation problem, FreeBSD 8
can you please provide the logfile, too (generated in /tmp/)
12-05-2010 09:22 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
RedX Offline


Posts: 4
Joined: May 2010
Reputation: 0
Post: #7
RE: ispCP 1.0.7 new installation problem, FreeBSD 8
Sorry, but I can't find any log in the /tmp/ or /tmp/ispcp/
12-06-2010 12:35 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
rurk Offline
Junior Member
*

Posts: 18
Joined: Apr 2009
Reputation: 0
Post: #8
RE: ispCP 1.0.7 new installation problem, FreeBSD 8
I try to set 1.0.7 on FreeBSD 7.2, reached to the error which can not decide :" Post - installation tasks for freeBSD
Version: not found"! As I understood "maintainer-helper.sh" is not worked. If take "maintainer - helper.sh" from a version 1.0.5 that comes to the section of "Patch AWStats & PHP Temp - Script:" and in log`s
writes that does not find ispcpphptemp.sh. Can you help me?
12-06-2010 07:33 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
RatS Offline
Project Leader
******

Posts: 1,854
Joined: Oct 2006
Reputation: 17
Post: #9
RE: ispCP 1.0.7 new installation problem, FreeBSD 8
are you sure, that your make install was running well? It looks like

Code:
    if test -f ./preinst.$(HOST_OS) || test -f ./postinst.$(HOST_OS) ; then \
        $(CMD_INSTALL) ./maintainer-helper.sh $(SYSTEM_SETUP_ROOT)/; \
    fi

    if test -f ./preinst.$(HOST_OS) ; then \
        $(CMD_INSTALL) ./preinst.$(HOST_OS) $(SYSTEM_SETUP_ROOT)/preinst; \
    fi

    if test -f ./postinst.$(HOST_OS) ; then \
        $(CMD_INSTALL) ./postinst.$(HOST_OS) $(SYSTEM_SETUP_ROOT)/postinst; \
    fi

in ./maintscripts/BSDMakefile was not executed. Could you please verify in /tmp/ispcp/var/www/ispcp/engine/setup/ there should be the files "maintainer-helper.sh" and "preinst"
12-06-2010 10:42 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
rurk Offline
Junior Member
*

Posts: 18
Joined: Apr 2009
Reputation: 0
Post: #10
RE: ispCP 1.0.7 new installation problem, FreeBSD 8
in a directory /tmp/ispcp/var/www/ispcp/engine/setup/ files are present except for "preinst", because in FreeBSD because its not plugged. When I start "maintainer - helper.sh" from a version 1.0.7 he gives out an error which I wrote in a fast higher, from a version 1.0.5 passes normally. Here this section is in 1.0.7 "
Code:
for an in $(grep - E '^(AMAVIS|APACHE_|BASE_SERVER_IP|CMD_|DEBUG|DATABASE_HOST|DEFAULT_ADMIN_ADDRESS|​ETC_|LOG_DIR|MTA_|ROOT_|PHP_FASTCGI|SPAMASSASSIN|Version)' \
${CONF_FILE} | sed 's/\s*=\s*\(.*\) /="\1"/') ; do  eval $a
done
" does not work. File of "ispcpphptemp.sh" in an archive absents
12-07-2010 07:55 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)