Current time: 02-26-2020, 04:54 AM Hello There, Guest! (LoginRegister)


Post Reply 
RC3->RC4 = no statistics
Author Message
joximu Offline
helper
*****
Moderators

Posts: 7,024
Joined: Jan 2007
Reputation: 92
Post: #11
RE: RC3->RC4 = no statistics
no - the thing with the message of the daemon is normal Sad

the daemon dos not need theese files - cron does need them. If I remeber right, there are several users who did an update but had problems with some filess that were not parsed - maybe someone who needs the update script could check this again so we can fix it for the next level...
03-22-2008 01:49 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
prale Offline
Junior Member
*

Posts: 92
Joined: Feb 2008
Reputation: 1
Post: #12
RE: RC3->RC4 = no statistics
Yes I remember some error like this in the upgrade script, I was planning to post it until I closed putty and I lost the upgrade output.

Or is there a upgrade logfile written somewhere?
03-22-2008 01:55 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
prale Offline
Junior Member
*

Posts: 92
Joined: Feb 2008
Reputation: 1
Post: #13
RE: RC3->RC4 = no statistics
YES! PROBLEM IS FIXED!

Thanks for your help Joximu!
(This post was last modified: 03-22-2008 02:34 AM by prale.)
03-22-2008 02:22 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
joximu Offline
helper
*****
Moderators

Posts: 7,024
Joined: Jan 2007
Reputation: 92
Post: #14
RE: RC3->RC4 = no statistics
You don't need a reboot after changes in this file... :-)
03-22-2008 02:34 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
prale Offline
Junior Member
*

Posts: 92
Joined: Feb 2008
Reputation: 1
Post: #15
RE: RC3->RC4 = no statistics
Still one of my recent added users has a disk usage of 0%.
(maybe it needs some time...?)

And pop/imap stats are still 'zero' and I know for sure I just received about 11 emails with pop3ssl before the stats were generated.
(maybe because I use pop/imap with SSL?)
03-22-2008 02:41 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
joximu Offline
helper
*****
Moderators

Posts: 7,024
Joined: Jan 2007
Reputation: 92
Post: #16
RE: RC3->RC4 = no statistics
if you use dovecot then the pop & imap statistics are not counted.

And diskquota is counted @daily - so wait until midnight or run the script manually.
(This post was last modified: 03-22-2008 02:49 AM by joximu.)
03-22-2008 02:48 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
prale Offline
Junior Member
*

Posts: 92
Joined: Feb 2008
Reputation: 1
Post: #17
RE: RC3->RC4 = no statistics
Sad I have to use dovecot because I have mail problems otherwise.

Same sort of issue as I need to setup $mydestination = mail.$hostname, $domain with postfix

But isn't there any possiblibity to make dovecot report the stats?

anyway there's nothing in the documentation about dovecot stats not counted, I would have appreciated that.

Still thanks again for your help Wink
03-22-2008 02:53 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
joximu Offline
helper
*****
Moderators

Posts: 7,024
Joined: Jan 2007
Reputation: 92
Post: #18
RE: RC3->RC4 = no statistics
the mydestination is just when people enter a domain name instead of a full qualified hostname when asked about. That's all.

You can write a perl script which counts the traffic data from the dovecot logfiles...

You also can correct the docu by yourself.

/J
03-22-2008 03:14 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
prale Offline
Junior Member
*

Posts: 92
Joined: Feb 2008
Reputation: 1
Post: #19
RE: RC3->RC4 = no statistics
Thanks Smile i'll give it a try.
03-22-2008 03:23 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
DaSilva Offline
Member
***

Posts: 302
Joined: Dec 2007
Reputation: 0
Post: #20
RE: RC3->RC4 = no statistics
I had also this problem.
Thanks for your help!
Is the problem fixed after entering the right directories or must I restart some services?
What could be the problem? I just updated ispCP like the HowTo said.

EDIT: It seems that it is not fixed. I have waited four hours now and still no new statistics are generated.
/etc/ispcp/cron.d/ispcp looks like this:

Code:
# delayed tasks START.

# Quota
@daily root /var/www/ispcp/engine/quota/ispcp-dsk-quota &>/var/log/ispcp/ispcp-dsk-quota.log

# Traffic
0,30    *    *    *    *  root /var/www/ispcp/engine/traffic/ispcp-srv-traff &>/var/log/ispcp/ispcp-srv-traff.log
0,30    *    *    *    *  root /var/www/ispcp/engine/traffic/ispcp-vrl-traff &>/var/log/ispcp/ispcp-vrl-traff.log
15,45    *    *     *    *  root /var/www/ispcp/engine/traffic/ispcp-vrl-traff-correction &>/var/log/ispcp/ispcp-vrl-traff-correction.log

# customer logs
@daily root /var/www/ispcp/engine/tools/ispcp-httpd-logs-mngr &>/var/log/ispcp/ispcp-httpd-logs-mngr.log

# Backup
@daily root /var/www/ispcp/engine/backup/ispcp-backup-all yes &>/var/log/ispcp/ispcp-backup-all-mngr.log
@daily root /var/www/ispcp/engine/backup/ispcp-backup-ispcp noreport &>/var/log/ispcp/ispcp-backup-ispcp-mngr.log

# Remove config backups older than seven days
@daily root find /etc/ispcp/*/backup/* -maxdepth 0 -type f -mtime +7 -print | egrep '.*\.[0-9]+$' | xargs -r /bin/rm

# Remove Daemon Logs older than 14 days (except .gz files)
@daily root find /var/log/ispcp/* -maxdepth 1 -type f -mtime +14 -print | egrep '.*\.gz$' | xargs -r /bin/rm

# AWStats
15    */6    *    *    *    root /var/www/ispcp/engine/awstats/awstats_updateall.pl now -awstatsprog=/usr/lib/cgi-bin/awstats.pl >/dev/null 2>&1

# Rootkit Hunter
0     */12    *    *    *    root /usr/bin/rkhunter --scan-knownbad-files --check-deleted --createlogfile --cronjob --createlogfile /var/log/rkhunter.log >/dev/null 2>&1

# Chkrootkit
0     */12    *    *    *    root /usr/sbin/chkrootkit &> /var/log/chkrootkit.log

# Look for and purge old sessions every 30 minutes
0,30 *     * * *     root   /var/www/ispcp/engine/tools/ispcpphptemp.sh >/dev/null 2>&1

# [{DMN_NAME}] backup task START.
# [{DMN_NAME}] backup task END.

# [{DMN_NAME}]:{CRONJOB_ID} custom task START.
# [{DMN_NAME}]:{CRONJOB_ID} custom task END.

# [{DMN_NAME}] AWStats static tasks START.
# [{DMN_NAME}] AWStats static tasks END.

# delayed tasks END.

What must I do to activate this repaired cronjobs?
(This post was last modified: 04-02-2008 10:48 PM by DaSilva.)
04-02-2008 07:39 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)