witam,
dawno nie zaglądałem ,zarobiony jestem, odpowiadam:
(03-01-2009 05:35 AM)robbs Wrote: czesc, mam pytanie
1.w vhcs uzytkownicy logowali sie przez domain.tld/vhcs2 , jak wyglada logowanie sie uzytkownikow w ispcp?
w ispcp logowanie przez admin.domain.tld - ale tylko główną domenę. Można ustawić sobie aliasy , zobacz w dokumentacji how to.
ad. 2
w Ispcp jest tak jak piszesz - jakakolwiek nie skonfigurowana domena od razu zostaje przekierowana na admin.domain.tld, nie próbowałem tego zmieniać, ponieważ rozwiązałem to inaczej - zakładam automatycznie konto minimalne dla każdej nieskonfigurowanej domeny. Jest już napisane API - zobacz mój post
http://www.isp-control.net/forum/thread-5689.html
Na razie jest zrobiony pod WHMCS, ale z powodzeniem można zrobić sobie pomost z rejestratorem domen, nic nie musisz klepać ręcznie, wówczas każda zarejestrowana domena automatycznie ląduje w ispcp.
Na pewno jest możliwe przekierowanie na domenę wskazaną, ale nie jest to opcja standardowa, trzeba by zmieniać ręcznie pliki hostów wirtualnych oraz opcje w etc/ispcp/ispcp.conf, nie wiem jak zadziała ispcp, jeśli w konfiguracji zmienisz domenę default na jakąś tam inną, nie testowałem i z tego co wiem nikt tego nie zrobił z powodzeniem (pewnie do tej pory nie było takiej potrzeby).