Current time: 07-04-2020, 01:07 PM Hello There, Guest! (LoginRegister)


Post Reply 
upgrade
Author Message
Outlaw Offline
Junior Member
*

Posts: 41
Joined: Oct 2008
Reputation: 0
Post: #1
upgrade
Witam, wiecie może jak bezboleśnie przejść z vhcs2 na ispCP? Bo obecnie w vhcs2 mam problem z dodawaniem nowych domen, maili itp...?
10-31-2008 05:26 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Alex Joe Offline
Junior Member
*

Posts: 72
Joined: Oct 2007
Reputation: 0
Post: #2
RE: upgrade
Procedura opisana dokładnie w dokumentacji na stronie projektu...
11-24-2008 12:10 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
robbs Offline


Posts: 4
Joined: Sep 2008
Reputation: 0
Post: #3
RE: upgrade
czesc, mam pytanie
1.w vhcs uzytkownicy logowali sie przez domain.tld/vhcs2 , jak wyglada logowanie sie uzytkownikow w ispcp?
2.w vhcs jest tak ze kazda nieskonfigurowana w panelu domena ale skierowana na dnsy serwera wskazywala zawsze na 1 domene skonfigurowana w vhcs.
posiadam sporo roznych domen ktorych nie musze konfigurowac czy dodawac do panelu , wystarczy ze ustawie dla nich dns serwera i przekierowuja wtedy automatycznie na jedna domene tzn.pierwsza skonfigurowana domena w panelu.
jak to rozwiazac w ispcp, bo w tej chwili gdy ustawie dowolna domene na dnsy serwera pokazuje sie zawsze strona logowania do panelu. czy mozna jakos ustawic tzw default domain tak jak to jest w vhcs ? nie wiem jak to rozwiazac w ispcp, nie chce dodawac i konfigurowac za kazdym razem domeny w panelu.
03-01-2009 05:35 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Alex Joe Offline
Junior Member
*

Posts: 72
Joined: Oct 2007
Reputation: 0
Post: #4
RE: upgrade
witam,

dawno nie zaglądałem ,zarobiony jestem, odpowiadam:

(03-01-2009 05:35 AM)robbs Wrote:  czesc, mam pytanie
1.w vhcs uzytkownicy logowali sie przez domain.tld/vhcs2 , jak wyglada logowanie sie uzytkownikow w ispcp?

w ispcp logowanie przez admin.domain.tld - ale tylko główną domenę. Można ustawić sobie aliasy , zobacz w dokumentacji how to.

ad. 2

w Ispcp jest tak jak piszesz - jakakolwiek nie skonfigurowana domena od razu zostaje przekierowana na admin.domain.tld, nie próbowałem tego zmieniać, ponieważ rozwiązałem to inaczej - zakładam automatycznie konto minimalne dla każdej nieskonfigurowanej domeny. Jest już napisane API - zobacz mój post http://www.isp-control.net/forum/thread-5689.html

Na razie jest zrobiony pod WHMCS, ale z powodzeniem można zrobić sobie pomost z rejestratorem domen, nic nie musisz klepać ręcznie, wówczas każda zarejestrowana domena automatycznie ląduje w ispcp.

Na pewno jest możliwe przekierowanie na domenę wskazaną, ale nie jest to opcja standardowa, trzeba by zmieniać ręcznie pliki hostów wirtualnych oraz opcje w etc/ispcp/ispcp.conf, nie wiem jak zadziała ispcp, jeśli w konfiguracji zmienisz domenę default na jakąś tam inną, nie testowałem i z tego co wiem nikt tego nie zrobił z powodzeniem (pewnie do tej pory nie było takiej potrzeby).
(This post was last modified: 03-22-2009 08:35 AM by Alex Joe.)
03-22-2009 08:35 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)