Current time: 02-26-2020, 04:09 AM Hello There, Guest! (LoginRegister)


Post Reply 
RC6 -> RC7
Author Message
Lucan Offline
Member
*
Beta Team

Posts: 982
Joined: Jul 2008
Reputation: 12
Post: #21
RE: RC6 -> RC7
Quote:Restore from backups RC6 to a working state (test if you can login in control panel, your proftpd works, apache and also bind works). Then all you have to do is to restart update procedure.
Thats what i did, i backupped my whole Server, tried the update and the updater said at the end, that everything went good.
But after that, i wasn't able to connect to any of my websites.
It always told me "Wasn't able to get a connection to the Server"

Quote:(test if you can login in control panel, your proftpd works, apache and also bind works)
i'm able to login in control panel, proftp works, apache works but i deactivated the following services: bind9 policyd-weight postgrey, might that be the problem?


After that, i restored my server with my backup and tried it again - Same error.
With RC6, a


Quote:Please note ALL steps from update procedure are CRITICAL, follow them exactly if you do not understand what are you doing. If you skip one step your update procedure will fail!
This time i realy followed all steps.

Quote:Also please tell us what distribution you use, if you did some modification on your ispcp (mods / etc).
IspCP RC6 with no mods or something like that.
Running on debian etch.



Many greetings
(This post was last modified: 12-14-2008 10:16 PM by Lucan.)
12-14-2008 10:10 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
sci2tech Away
Senior Member
****

Posts: 1,285
Joined: Jan 2007
Reputation: 23
Post: #22
RE: RC6 -> RC7
(12-14-2008 10:10 PM)Lucan Wrote:  i'm able to login in control panel, proftp works, apache works but i deactivated the following services: bind9 policyd-weight postgrey, might that be the problem?
How do you expect to work without bind?!! How do you thing that browser know what is the ip for a domain?!!
Also check your firewall not to block your server
(This post was last modified: 12-14-2008 10:23 PM by sci2tech.)
12-14-2008 10:22 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lucan Offline
Member
*
Beta Team

Posts: 982
Joined: Jul 2008
Reputation: 12
Post: #23
RE: RC6 -> RC7
(12-14-2008 10:22 PM)sci2tech Wrote:  
(12-14-2008 10:10 PM)Lucan Wrote:  i'm able to login in control panel, proftp works, apache works but i deactivated the following services: bind9 policyd-weight postgrey, might that be the problem?
How do you expect to work without bind?!! How do you thing that browser know what is the ip for a domain?!!
Also check your firewall not to block your server
My firewall doesn't do any trouble at all.
I deactivated the services, because i installed IspCP on my Server with a howto of my hoster.
I thougt that he got more experience with all these things, so i didn't question that.

So you mean, if i activate bind9 again, the update will work?


Also a other question, is the DEBUG message, which i got normal?
Because i never got one of those in the updates before.
12-14-2008 10:32 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
sci2tech Away
Senior Member
****

Posts: 1,285
Joined: Jan 2007
Reputation: 23
Post: #24
RE: RC6 -> RC7
Quote:Congratulations!

ispCP '1.0.0 RC7 OMEGA' Update completed successfully!

Please type http://admin.MYDOMAIN.net in your browser,
log in with your Administrator Account and perform
Database Updates if exists.
So everything was ok Wink
12-14-2008 10:37 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lucan Offline
Member
*
Beta Team

Posts: 982
Joined: Jul 2008
Reputation: 12
Post: #25
RE: RC6 -> RC7
Ok, so hich services do i have to activate again, so that everything works after the update?
Only bind9?
12-14-2008 10:40 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Kika Offline
Member
***

Posts: 293
Joined: Feb 2007
Reputation: 8
Post: #26
RE: RC6 -> RC7
Quote:Congratulations!

ispCP '1.0.0 RC7 OMEGA' Update completed successfully!

Please type http://admin.MYDOMAIN.net in your browser,
log in with your Administrator Account and perform
Database Updates if exists.

I didn't had this message, beacause my "mysql server has gone away", but i restart the request-manager and this solved the problem Smile

Thanks for the hard work to all contributors.
(This post was last modified: 12-15-2008 03:08 AM by Kika.)
12-15-2008 03:08 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
XXBr Offline


Posts: 1
Joined: Dec 2008
Reputation: 0
Post: #27
RE: RC6 -> RC7
Same problem with debian etch. Have floowed all steps. Update is successful. SQL Passwordstring in ispcp.old.conf and ispcp.conf seems to bei the same.

Tried ist two times. No Chance. Also Downgrade is no way. Sad
12-15-2008 06:41 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lucan Offline
Member
*
Beta Team

Posts: 982
Joined: Jul 2008
Reputation: 12
Post: #28
RE: RC6 -> RC7
(12-15-2008 06:41 AM)XXBr Wrote:  Same problem with debian etch. Have floowed all steps. Update is successful. SQL Passwordstring in ispcp.old.conf and ispcp.conf seems to bei the same.

Tried ist two times. No Chance. Also Downgrade is no way. Sad
Same problem as whom?
12-15-2008 06:45 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lucan Offline
Member
*
Beta Team

Posts: 982
Joined: Jul 2008
Reputation: 12
Post: #29
RE: RC6 -> RC7
I tried an update again and everything worked now.
The problem, why the Server didn't work, was a wrong entry in the hosts file.
Changed that and now it works.
Also have to run bind9 now.
I'm just wondering why it worked with RC6 and not with RC7 anymore.


Anyway, now it works =)
(This post was last modified: 12-15-2008 09:47 PM by Lucan.)
12-15-2008 10:10 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
iamgod Offline
Newbie
*

Posts: 6
Joined: Dec 2008
Reputation: 0
Post: #30
RE: RC6 -> RC7
updated from rc6 to rc7, got an error with proftpd:

Code:
Stopping Courier IMAP server: imapd.
Starting Courier IMAP server: imapd.
Stopping ftp server: proftpd.
Starting ftp server: proftpd - processing configuration directory '/etc/proftpd/ispcp'
- Fatal: <Directory>: <Directory>: <Directory> section already configured for '/var/www/virtual/www1.mydomain.com//backups' on line 1 of '/etc/proftpd/ispcp/another.domain.com.conf'
failed!
Stopping Courier authentication services: authdaemond.
Starting Courier authentication services: authdaemond.

does anybody know what to do? proftpd is not working any more..
12-15-2008 06:40 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)